παντοπωλείο

Η παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε στη χώρα μας αλλάζει δραματικά ολοένα και περισσότερο τη ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας οδηγώντας κάποιους ακόμα και στα όρια της εξαθλίωσης.

Η ενεργητική και οργανωμένη αλληλεγγύη των τοπικών κοινοτήτων μπορεί να δώσει με αξιοπιστία και διακριτικότητα την ανακούφιση, τη στήριξη και το χρόνο που χρειάζονται κάποιοι συμπολίτες μας για να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους χωρίς να πληγωθεί η αξιοπρέπειά τους.

Στα πλαίσια της ενεργητικής και οργανωμένης αλληλεγγύης έχουν δραστηριοποιηθεί τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Α&Μ Καλοκαιρινού.

Ειδικότερα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο καλείται να συνεχίσει να καλύπτει ανάγκες διατροφής, ψυχαγωγίας, είδη ατομικής υγιεινής και υπόδησης εκατοντάδων οικογενειών κάθε μήνα από τον Ιανουάριο του 2013, που ξεκίνησε όλη αυτή η προσπάθεια. Προσφέρει εντελώς δωρεάν προϊόντα σε οικογένειες που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από αυτή καθώς και σε εκείνες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που χρήζουν άμεσης βοήθειας (άνεργοι, άποροι κλπ.).

Παράλληλα παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής και ενημέρωσης για τη λειτουργία της δομής από τον κοινωνικό λειτουργό σε όσα άτομα το επιθυμούν.

 

Δείτε επίσης